Yerba Mate & Rooibos - Tajemniczy Układ

10,50 zł
Brutto

Yerba Mate & Rooibos - Tajemniczy Układ. Kompozycja składająca się z najwyższej jakości ziół Yerba Mate oraz Rooibosa. Oba składniki słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Wspaniałe połączenie,dodatkowo wzbogacone kwiatami nagietka, róży oraz bławatka. Wyjątkowo orzeźwiający napar w pięknym jasno-bursztynowym kolorze z przyjemną kwiatową nutą. Bogactwo naturalnych substancji odżywczych, pobudzających ciało i umysł.

Waga
Ilość

Yerba Mate & Rooibos - Tajemniczy Układ. Kompozycja składająca się z najwyższej jakości ziół Yerba Mate oraz Rooibosa. Oba składniki słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Wspaniałe połączenie,dodatkowo wzbogacone kwiatami nagietka, róży oraz bławatka. Wyjątkowo orzeźwiający napar w pięknym jasno-bursztynowym kolorze z przyjemną kwiatową nutą. Bogactwo naturalnych substancji odżywczych, pobudzających ciało i umysł.

Yerba Mate (liście i kwiaty ostrokrzewu paragwajskiego) słynie z wielu właściwości , najważniejsze z nich:

- Zawiera dużą dawkę kofeiny, ale w przećiwieństwie do kawy nie podnosi ciśnienia tętniczego.

- Wspomaga odchudzanie.

- Redukuję stres oraz zmęczenie.

- Oczyszcza krew z toksyn.

- Podnosi sprawność fizyczną i intelektualną, polepsza zdolność koncentracji.

Rooibos (czerwonokrzew) zioło pochodzi z Republiki Południowej Afryki słynie przede wszystkim z :

- Zerowej zawartości garbników oraz kofeiny,jest wyjątkowo łagodny.

- Wspomaga  wydzielanie serotoniny dzięki czemu ma działanie antydepresyjne.

- Zawiera dużą dawkę przeciwutleniaczy, które skutecznie hamują produkcję komórek nowotworowych.

- Skutecznie obniża ciśnienie krwi.

- Spowalnia procesy starzenia.

- Zawiera mnóstwo mikroelementów i wit. C.

Kraj pochodzenia: Brazylia, RPA

Skład: Rooibos, Yerba Mate, poączki róży, nagietek, bławatek, aromat

Sposób parzenia: ok. 1,5 łyżeczki suszu parzyć pod przykryciem od 4 do 8 min. w 200ml wody w temp. 90OC. Po zakończeniu parzenia oddzielić susz od gotowego naparu. Smacznego!

Przygotowanie Yerby w sposób tradycyjny:

- Wsyp Yerba Mate do ok. 1/2 - 3/4 objętości naczynia (wedle uznania).

- Przykryj naczynie dłonią, odwróć do góry nogami i wstrząśnij.

- Odwróć naczynie  tak, aby susz ułożył się po jednej stronie.

- Wlej wodę o temp. 70-80°C w wolną przestrzeń między suszem, a ścianką naczynia.

- Zamknij ustnik bombilli kciukiem i włóż rurkę w to samo miejsce gdzie wcześniej lana była woda.

- Odstaw tak przygotowaną mate i odczekaj ok. 2-3 minuty. Dolej jeszcze odrobinę wody. Smacznego!