SYMFONIA SMAKÓW - Wyjątkowo bogata i intrygująca propozycja sporządzona z myślą o najbardziej wymagających wielbicielach herbat. Bogactwo smaku i aromatu. Kompozycja trzech herbat - zielonej Gunpowder, czarnej Darjeeling oraz czarnej Ruandy. Połączenie właściwości zdrowotnych i smakowych wyjątkowo wybitnych herbat. Prawdziwy rarytas po raz pierwszy osiągalny na polskich stołach! Rześka i wyrazista w smaku – delikatna jedwabista a zarazem pełna. Mieszanka dodatkowo wzbogacona słodkimi nutami owoców malin, truskawki i ananasa. Napar jasny, klarowny, o bursztynowej barwie. Wspaniale smakuje o każdej porze dnia, rewelacyjna do dań deserowych lub po posiłku.
Herbata Gunpowder - Herbata zaliczana do herbacianych specjałów. Liście herbaciane formowane w małe mocno zbite kulki. Napar charakteryzuje się wysoką wydajnością.
Herbata czarna Ruanda - Krzewy herbaciane, z których produkuje się tę herbatę, wzrastają w Ruandzie, w środkowo-wschodniej części Afryki. Kraj ten jest bogaty w wyjątkowo bogatą wulkaniczną glebę, wzrastaniu krzewów sprzyja tropikalny klimat.
Herbata czarna Darjeeling - indyjska herbata z prowincji Darjeeling,z wysoko położonych plantacji u podnóży Himalajów uznawana za jedną z najlepszych, popularnych herbat na świecie. Wyrazista i świeża w smaku o lekko winnym aromacie.
Najlepiej smakuje nie słodzona i bez dodatków. Parzymy lekko przestudzonym wrzątkiem (temp. ok. 80-95oC) do 3 minut. Dłuższe parzenie zwiększy moc i intensywność smaku. Można parzyć kilkakrotnie, najlepiej smakuje do trzech ekstradycji.
Skład – czarna herbata Darjeeling, Zielona Gunpowder, czarna Ruanda, owoc maliny, truskawki i ananasa, aromat.
Parzenie – 1- 1,5 łyżeczki suszu na 200 ml, wody w temp. ok. 80 –95oC, czas parzenia herbaty 1-3 min. Po zakończeniu czasu należy oddzielić susz od gotowego naparu. Smacznego!