Błogie Ukojenie - przepyszna kompozycja wysokiej jakości czarnej herbaty z Cejlonu wraz z nietuzinkowymi dodatkami pod postacią kolendry, werbeny oraz wrzosu. Mieszanka, której celem jest pozytywny wpływ na skołatane nerwy - odpowiednio zaparzona doskonale relaksuję oraz wycisza nasz organizm.
Napar klarowny, o ciemno bursztynowej barwie. W smaku gładka z wyraźnymi, głębokimi nutami werbeny oraz kolendry i delikatnie pikantnym finiszem. Można parzyć kilkukrotnie, my polecamy dwie, trzy ekstrakcje. Idealna propozycja na popołudniowy poobiedni odpoczynek. Wyciszy oraz pozytywnie wpłynie na trawienie.
Werbena - wykazuje właściwości przeciwkaszlowe, przeciwzapalne, oraz uspokajające. Działa antybakteryjnie, moczopędnie, ściągająco. Pomaga przy zastojach żółci, nieprawidłowej pracy wątroby oraz łagodzi zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Doskonale oczyszcza organizm zalegających toksyn.
Kolendra – stosowana przy wszelkich zatruciach pokarmowych, pozytywnie wpływa na układ trawienny, poprawę apetytu oraz ukojenie skołatanych nerwów . Posiada właściwości obniżające poziom cukru w organizmie, oraz obniżające ciśnienie tętnicze.
Wrzos - zawiera duże ilości garbników, flawonoidy (m.in. kwercetynę i mirycytrynę), alkaloidy – arbutynę, olejki lotne, azotan potasu i krzemionkę, magnez, mangan, żelazo, śluz oraz substancje goryczkowe. Ceniony przy wszelkich stanach wyczerpania nerwowego oraz bezsenności.
Skład: Ceylon OP, płatki chryzantemy, werbena, kolendra, czerwona porzeczka, pieprz, aromat.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Parzenie: 1 - 1,5 łyżeczki herbaty na 200ml wody o temperaturze ok. 95 st.C. Czas zaparzania od 2 do 5 minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić susz od naparu. Smacznego!