Miętowo-Czekoladowa to interesujące połączenie składników. Czarna ceylońska herbata w wyborowym towarzystwie czekolady oraz liści mięty pieprzowej, daje subtelny, orzeźwiająco-słodkawy posmak oraz delikatny czekoladowo-miętowy aromat.
Napar jasny, pomarańczowej barwy, o słodkim miętowo-czekoladowym zapachu. W smaku przyjemna, pełna, świeża na początku, następnie przechodząca w czekoladową słodycz. Obowiązkowa pozycja dla zwolenników czekoladek miętowych. Można parzyć kilkukrotnie, najlepiej smakuje do dwóch, trzech ekstrakcji.
Mięta – Mięta pieprzowa od wieków znana jest ze swoich właściwości antyseptycznych i przeciwbakteryjnych. Pozytywnie wpływa na żołądek i cały układ trawienny. Napar miętowy polecany jest również jako środek łagodzący przy migrenie i bólach głowy.
Skład – Ceylon OP, czekolada, mięta pieprzowa, aromat.
Wyprodukowano - Polska
Parzenie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 90 st. Celsjusza, czas zaparzania od 1-3 min pod przykryciem. Po zakończeniu parzenia należy oddzielić liście od gotowego naparu. Smacznego!