English Breakfast Tea - Herbata ta uprawiana jest w regionie Assam i jest to ulubiona herbata śniadaniowa Anglików. Charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem, wyśmienita w połączeniu z mlekiem.
Czarna herbata poprawia koncentrację, działa hamująco na rozwój bakterii oraz pasożytów i wzmaga wydzielanie soków trawiennych. Dobrej jakości czarna herbata to nieodłączny element dobrze zbilansowanego śniadania. Pasuje zarówno do lekkich sałatek jak i cięższych potraw jak jajka na bekonie czy naleśniki z serem. Idealny wybór do każdego śniadania. Polecamy gorąco.
Skład – czarna herbata liściasta
Pochodzenie– Indie
Parzenie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 98 st. Celsjusza, czas zaparzania od 2-5 min pod przykryciem. Nie należy przekraczać zalecanego czasu parzenia. Po zakończeniu czasu należy oddzielić liście od gotowego naparu. Smacznego!