Ślōnski Tyj – to wyjątkowa, tradycyjna herbata nie tylko dla Ślązaka. Czarna mocna herbata o wyrazistym cytrynowo-rumowym aromacie. Pyszna, orzeźwiająca i silnie rozgrzewająca. Polecana poranną porą oraz jako dodatek do dań deserowych.
Szolka tyju inaczej szklanka herbaty od lat kojarzona z międzypokoleniowym spotkaniem, kiedy starsze pokolenie wspomina dawne czasy, tworząc niesamowitą wręcz magiczną atmosferę. Szolka tyju jak magiczny eliksir – rozwiązuje język, dodaje poczucia bezpieczeństwa oraz zbliża rozmówców. Pyszny bursztynowy napar to wręcz uświęcona tradycja spotkań rodzinnych.
Skład – czarna herbata liściasta, skórka pomarańczy, płatki słonecznika, aromat rumowy.
Wyprodukowano – w Polsce
Parzenie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 98 st. Celsjusza, czas zaparzania od 2-5 min pod przykryciem. Nie należy przekraczać zalecanego czasu parzenia. Po zakończeniu czasu należy oddzielić liście od gotowego naparu. Smacznego!