Na wątrobę - Wątroba to największy gruczoł w ludzkim organizmie. Obok serca, płuc, śledziony oraz nerek uważana jest za jeden z pięciu najistotniejszych elementów ciała ludzkiego, których kondycja przesądza o długości oraz jakości naszego życia. Zioła na wątrobę to skuteczny i naturalny, sposób, który umożliwia oczyszczenie organizmu z toksyn. Wyjątkowa mieszanka która nie tylko pysznie smakuję, ale przede wszystkim składa się z najskuteczniejszych starannie wyselekcjonowanych ziół wspomagających funkcjonowanie oraz regenerację wątroby.
Pokrzywa zwyczajna to od wieków cenione wszechstronne zioło, które między innymi posiada właściwości antybakteryjne. Do tego oczyszcza nasz organizm, szczególnie wątrobę oraz trzustkę z wszelkich zanieczyszczeń i toksyn . Pokrzywę można parzyć także na problemy z układem trawiennym, przy biegunkach oraz nieżycie jelit czy żołądka.
Mniszek ma właściwości żółciopędne, żółciotwórcze, a także przeczyszczające. Zaleca się go stosować przy osłabieniu funkcji wątroby, gdyż ta roślina charakteryzuje się także działaniem przeciwzapalnym i ściągającym.
Dziurawiec warto go stosować przy nieprawidłowym funkcjonowaniu wątroby, a także w celu przyśpieszenia regeneracji tego narządu.
Karczoch skutecznie wspiera pracę układu pokarmowego, dbając o kondycję wątroby i dróg żółciowych, pomagają obniżać poziom cholesterolu i oczyścić organizm.
Po mieszankę „Na wątrobę” warto sięgnąć, wtedy gdy chcemy oczyścić wątrobę z toksyn lub dokuczają nam objawy związane z nie najlepszym stanem tego organu tj.:
- Kłucie w prawym boku pod żebrami,
- Wzdęcia,
- Często pojawiające się biegunki bądź zaparcia,
- Ciągłym zmęczeniu i wahaniach nastroju,
- Podwyższonym ciśnieniu krwi,
- Zaczerwienieniu skóry wewnątrz dłoni,
- Nasileniu się astmy, kataru siennego, a także dolegliwości związanych z alergią,
- Ogromnym pragnieniu na słodycze,
- Zimnym ciele i skurczach w łydkach,
- Zabarwieniu na żółto spodu języka,
- Pojawieniu się zmian chorobowych na skórze,
- Zwolnionym metabolizmie oraz skłonnościach do nadwagi i otyłości.
Skład – liście pokrzywy, liście dziurawca, mięta pieprzowa, mniszek, seler, anyż, majeranek, liść karczocha, marchew lioflizat.
Wyprodukowano – w Polsce
Parzenie – ok. 1-1,5 łyżeczki suszu zalać 200 ml wody w temp. ok. 98 st.C. Parzyć pod przykryciem od 4-8 min.
Uwaga: Osoby zażywające leki lub chore, kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu.