Herbatka na przeziębienie – idealna propozycja na przeziębienie jak również przy obniżonej odporności , szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Kompozycja zielonej sechny oraz bezteinowego rooibosa wzbogacona skórką dzikiej róży, imbiru oraz owocami malin. Doskonale gasi pragnienie oraz odżywia organizm a przy tym wyjątkowo smakuje.
Rooibos to wyjątkowe ziele pochodzące z RPA, stanowi bogate źródło przeciwutleniaczy o działaniu bakteriobójczym i grzybobójczym. Liczne badania potwierdzają ze rooibos chroni przed atakami wolnych rodników, obniża ciśnienie krwi oraz wpływa korzystnie na układ krwionośny. Łagodzi bóle brzucha oraz działa korzystnie na drogi oddechowe.
Dzika róża charakteryzuję się wyjątkowo wysoką zawartością Wit. C – zawiera jej aż 10 razy więcej niż czarna porzeczka! Oprócz tego owoce wykazują dużą zawartość antyoksydantów takich jak kwas askorbinowy, związki fenolowe czy karotenoidy. Mają one znaczący wpływ na ochronę organizmu przed wolnymi rodnikami.
Imbir zawiera ponad dziesięć składników o działaniu antywirusowym, dlatego od lat imbir stosowany jest jako jedna z domowych metod leczenia przeziębień, infekcji, a nawet schorzeń stawów czy migreny.
Wyprodukowano - Polska
Skład – sencha, rooibos medium, skórka dzikiej róży, hibiskus, skórka cytryny, imbir, owoc maliny, aromat
Parzenie - 1- 1,5 łyżeczki suszu na 200 ml, wody w temp. ok. 80oC, czas parzenia herbaty 1-2 min. Po zakończeniu czasu należy oddzielić susz od gotowego naparu. Nadaje się do trzykrotnego parzenia. Smacznego!