Herbata na Kaca - to starannie skomponowana kompozycja zielonej herbaty oraz ziół pomagających przy dolegliwościach związanych z nadmiernym spożyciem alkoholu. To naturalna alternatywa dla aptecznych specyfików. Kac to stan, w którym organizm ma problem z usunięciem nadmiernej ilości toksycznych metabolitów alkoholu.
Herbata ma właściwości oczyszczające, a alkohol jest substancją toksyczną, która odwadnia z płynów ustrojowych. W przeciwieństwie do kawy, herbata nie odwadnia, a nawadnia nasze ciało, wspomaga krążenie płynów ustrojowych, jej gorzka wersja działa moczopędnie. Dlatego jednocześnie nawadnia organizm ludzki i pozbywa się toksycznego alkoholu z naszego organizmu. Zielona herbata jest w szczególności dobra na obniżenie odczuwalnej wysokiej temperatury podczas kaca, a więc ogólnie regulacji temperatury w organizmie.
Mięta skutecznie pomaga przy dolegliwościach związanych z ,,kacem,, czyli działa neutralizująco na nudności, wymioty oraz bóle brzucha. Usprawnia pracę wątroby.
Czystek odznacza się właściwościami oczyszczającymi oraz wzmacniającymi organizm.
Pokrzywa uzupełnia niedobory witamin i substancji mineralnych, a także wspiera metabolizm.
Melisa łagodzi bóle głowy, doskonale wycisza i ułatwia zasypianie.
Imbir zawarty w nim 6-gingerol redukuje występowanie nudności, wymiotów i biegunki.
Skład – mięta pieprzowa, imbir, czystek, melisa, Ceylon OPA, rumianek, aromat.
Wyprodukowano - w Polsce
Parzenie – 1 - 1,5 łyżeczki herbaty na 200 ml wody o temperaturze ok. 98 st.C. Czas zaparzania od 3 do 7 minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić susz od naparu. Smacznego!