Herbata Ajuwerdyjska – okres jesienno-zimowy to idealny czas aby wzmocnić i oczyścić organizm. Warto pamiętać, że zatruwa nas nie tylko wszechobecna chemia, ale również stres. Warto wykorzystać dary natury, które są dostępne wokół nas, aby wspomóc naturalne funkcje naszego organizmu. Herbata Ajuwerdyjska to napar idealny dla osób pragnących polepszyć swe siły witalne. To kompozycja specjalnie dobranych składników wzmacniających ogólne funkcjonowanie oraz detoks organizmu. Doskonale oczyszczająca krew, nerki oraz wątrobę wzmacnia również system immunologiczny, działa przeciwgrzybicznie i przeciwzapalnie.
Kurkuma jest wspaniałą przyprawą, która zapobiega powstawaniu raka, oczyszcza krew i działa przeciwzapalnie. Imbir ma silne właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne. Cynamon, goździki oraz kardamon przyspieszają przemianę materii, rozgrzewają oraz mają właściwości antyoksydacyjne. Hyzop oraz koper wspomaga wydzielanie soków żołądkowych i pobudza ruchy perystaltyczne jelit, są więc chętnie stosowane przy niestrawności, zgadze, wzdęciach i zaparciach. Mają też działanie rozkurczowe. Dodatkowo hyzop pomaga utrzymać uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu jest polecany wspomagająco przy odchudzaniu.
Skład – kora cynamonu, korzeń imbiru, goździki, korzeń zeodary-biała kurkuma, papryka, rozmaryn, koper owoc, hyzop.
Wyprodukowano – w Polsce
Parzenie – ok. 1-1,5 łyżeczki suszu zalać 200 ml wody w temp. ok. 98 st.C. Parzyć pod przykryciem od 4-10 min.
Uwaga: Osoby zażywające leki lub chore, kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu.