CHINA PAI MU TAN Herbata pochodząca z Chin z prowincji Fujian, wytwarzana z nierozwiniętych pączków liściowych i młodych liści odmian krzewu dabai i shui xian bai. Zbierana wczesną wiosną. Listki nie są poddawane fermentacji, a jedynie procesowi więdnięcia i suszenia jest to gwarancją zachowania wszystkich wartościowych substancji w wysoce skoncentrowanej formie. Klasyka białej herbaty zaliczana do wysoko cenionych specjałów. Napar o jasnej słomkowej barwie, delikatnym smaku i subtelnym aromacie. Filiżanka białej herbaty doskonale redukuję objawy napięcia i stresu. Ma działanie orzeźwiające i wspomagającę koncentrację. Herbata dla absolutnych koneserów białych herbat, nie można jej nie spróbować.
Kraj pochodzenia : Chiny
Skład: 100% herbata biała
Sposób parzenia: 1 łyżeczkę herbaty na 200ml wody o temperaturze ok. 70 st. Celsjusza (tj. 6 minuty po zagotowaniu wody), czas zaparzania - w zależności od indywidualnych upodobań - od 4 do 6 minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.