Herbatka „Na Intelekt” starannie dobrana kompozycja ziół, które wpływają korzystnie na pamięć, zdolność uczenia się oraz poprawę samopoczucia. Zioła zawarte w składzie wspomagają funkcje intelektualne, poprawiają koncentrację, rozjaśniają umysł oraz dodają energii. Bazą mieszanki jest najwyższej jakości wietnamska czarna herbata oraz miłorząb japoński (inaczej ginko biloba), który doskonale ożywia i poprawia pracę mózgu. Melisa łagodzi wszelkie napięcia wywołane stresem, które często rozpraszają uniemożliwiając efektywne przyswajanie informacji.
Herbatka smaczna i wyjątkowo orzeźwiająca, dzięki mięcie pieprzowej oraz trawie cytrynowej. Napar doskonale smakuje również w wersji mrożonej z plastrami cytryny i kostkami lodu. Doskonała zdrowa i naturalna alternatywa dla sztucznej suplementacji. Herbatka przeznaczona dla wszystkich pragnących zwiększenia efektywności i wydolności intelektualnej.
Liście Ginko – Miłorząb japoński drzewo długowieczności. Jego liście zawierają w swym składzie ponad 50 substancji prozdrowotnych. Usprawnia pracę całego układu krwionośnego dzięki temu komórki w mózgu są odpowiednio dotlenione, co przekłada się na poprawę jego pracy oraz zdolności koncentracji. Wpływa na polepszenie możliwości szybkiego myślenia i efektywnej nauki. Miłorząb japoński niweluje uczucie zmęczenia i zawroty głowy, wykorzystuje się go również przy leczeniu depresji jako środek pomocniczy.
Melisa - jedno z najpopularniejszych ziół na sen i uspokojenie. Stosowana w stanach pobudzenia nerwowego, rozdrażnienia, stresu, zespole przewlekłego zmęczenia, stanach lękowych i nerwicach wegetatywnych. Dodatkowo melisa przynosi ukojenie w bólach głowy, także tych migrenowych. Może być stosowana również przy nerwicy serca, w stanach depresyjnych i melancholii.
Lukrecja – powszechnie stosowana do łagodzenia rozstrojów żołądka, przyspiesza trawienie, łagodzi podrażnienia i stany zapalne przewodu pokarmowego.
Skład - czarna herbata Wietnam OP, liść Ginko, liść melisy, mięta pieprzowa, imbir, trawa cytrynowa, lukrecja, aromat.
Wyprodukowano - w Polsce
Parzenie – 1 - 1,5 łyżeczki herbaty na 200 ml wody o temperaturze ok. 98 st.C. Czas zaparzania od 3 do 7 minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić susz od naparu. Smacznego!