Herbatka Przy cukrzycy – Wybitna mieszanka starannie przygotowanych składników polecana przy skłonnościach do cukrzycy jak również osobom cierpiącym już na tą trudną chorobę. Zioła wchodzące w skład tej herbatki wspomagają regulację poziomu cukru we krwi. Napar orzeźwiający i wyjątkowo przyjemny w smaku.
Pokrzywa ma między innymi właściwości wzmacniające organizm, dlatego szczególnie zalecana jest do picia jako herbatka jesienią i zimą, kiedy najczęściej atakują chorobotwórcze wirusy i bakterie. Posiada substancje insulinopodobne, dlatego napar z niej znacznie obniża poziom cukru w moczu.
Strąki fasoli - które w składzie mają trójterpeny, kwasy organiczne, cholinę czy kwasy organiczne i alantolinę. Dzięki temu owocnia fasoli z powodzeniem znajduje zastosowanie jako środek moczopędny, wspomagający leczenie nerek, kamicy moczowej, a także cukrzycy- doskonale obniżają poziom cukru we krwi, co może być wykorzystane w leczeniu tej choroby, zwłaszcza w początkowych jej okresach okresach.
Kłącze perzu wykorzystywane jest jako środek dietetyczny dla cukrzyków. Cukrzyca jest bowiem chorobą metaboliczną, a surowiec wpływa pozytywnie na przebieg metabolizmu i ułatwia usuwanie szkodliwych produktów tego procesu.
Skład - strąki fasoli, liść pokrzywy, ceylon BOP1, żeńszeń, perz, aromat.
Wyprodukowano - w Polsce
Parzenie – 1 - 1,5 łyżeczki herbaty na 200ml wody o temperaturze ok. 98oC. Czas zaparzania od 3 do 6 minut pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić susz od naparu. Smacznego!