Perła Egzotyki – wyjątkowo aromatyczna kompozycja, której bazę stanowi doskonała biała herbata Pai Mu Tan z bogactwem dodatków w postaci słodkiego banana wraz z ananasem i mango, przyjemnie orzeźwiającej cytryny i żurawiny. Uwieńczeniem smaku jak również wyglądu są delikatne płatki róży, płatki kokosu oraz plastry pomarańczy. Mieszanka charakteryzująca się przyjemnym cytrusowo-egzotycznym smakiem i aromatem. Wspaniale pobudza oraz orzeźwia nasz organizm w upalne dni lata. Pozytywnie wpłynie na koncentracje i pobudzenie, doskonale gasi pragnienie. Perła Egzotyki polecamy również jako bazę do ice tea z kruszonym lodem oraz cząstkami świeżych owoców, oraz listkami mięty zachwyci każdego poczęstowanego gościa.
Napar jasny, klarowny. W smaku wyjątkowo pełna, łączy w sobie orzeźwiające, lekko słodkie owocowo-cytrusowe nuty z głębokim smakiem białej herbaty. Zalecamy kilkukrotne parzenie, najlepiej smakuje z dwóch ekstrakcji.
Biała herbata często uważana za królową herbat, działa pobudzająco i odżywczo, wzmaga skupienie oraz koncentracje. Zawiera witaminy, solne mineralne oraz przeciwutleniacze. Neutralizuje wolne rodniki, spowalnia starzenie oraz działa antynowotworowa.
Żurawina wpływa korzystnie na układ moczowy, układ krwionośny, a także wykazuje działanie antybakteryjne. Działa oczyszczająco, wspomaga usuwanie toksyn z organizmu, a także poprawia przemianę materii.
Cytryna to jeden z najpopularniejszych i najbardziej cenionych owoców cytrusowych. Doskonale wzmacnia odporność oraz poprawia pracę systemu immunologicznego. Pobudza produkcję żółci, co wpływa na lepsze funkcjonowanie wątroby.
Ananas ma właściwości przeciwzapalne oraz przeciwbólowe. Regularne spożywany znacznie usprawnia przemianę materii.
Skład – Pai Mu Tan, banan, ananas, cytryna, jabłko, mango, papaja, kokos, czerwona porzeczka, płatki róży, pomarańcza, żurawina lioflilizat, cukrowe dekoracje, aromat.
Wyprodukowano – w Polsce
Parzenie – 2-3 g herbaty zalać 200 ml. wody w temp. 75-85 st.C, parzyć pod przykryciem ok. 1-3 min. Po zakończeniu parzenia należy oddzielić liście od naparu. Smacznego!