Herbata kwitnąca Korona Smaków – zielona herbata artystycznie zwinięta w kulkę, z której po zaparzeniu uwalnia się piękny dwubarwny kwiat w amarantowo pomarańczowym kolorze. Napar ma jasno słomkową barwę o lekkim miedzianym odcieniu. Herbata z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem kwiatowym, przy czym cała kompozycja smakowa jest niezwykle łagodna i przyjemna dla podniebienia. Prawdziwa uczta dla wzroku i podniebienia, niezastąpiona wśród rodzinnych spotkań.
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład: herbata zielona liściasta, kwiat golbstermy, kwiat jaśminu.
Parzenie: Jedną kulkę umieszczamy w przeźroczystym naczyniu od (0,5-1l w zależności od mocy naparu, jaką chcemy uzyskać) i zalewamy wodą w temp. 70-80 OC. Po otwarciu się listków napar gotowy jest do spożycia. Nadaję się do ponownego zalania, należy użyć mniejszej ilości wody i wydłużyć czas parzenia do ok. 9 min. Smacznego!