Oolong Milk - rarytas wśród herbat posiadający całą rzeszę fanów. Oolongi klasyfikowane są jako herbaty turkusowe. Herbata oolong powstaje poprzez ręczne zwinięcie liści krzewu herbacianego w drobne nieregularne kulki, które pięknie rozwijają się po kontakcie z gorącą wodą. Oolong Milk to herbata jedyna w swoim rodzaju o niepowtarzalnym smaku i aromacie, który zawdzięcza specjalnej technice produkcji pozwalającej nadać mleczno – śmietankowy posmak. Herbata ta zostaje poddana naturalnemu procesowi wchłonięcia aromatu mleka. Uzyskany napar ma mocną żółtozłotą barwę. W smaku łagodna wręcz jedwabista. Polecana do śniadania jako zastrzyk energii na cały dzień doskonale odpręża i pobudza. Prawdziwa gratka dla wszystkich poszukujących nietuzinkowych rozwiązań. Uprawiana jest w chińskiej prowincji Fujian – regionu słynącego z ogrodów herbacianych.
Pochodzenie: Chiny
Skład: herbata Oolong
Sposób parzenia:
1,5 łyżki na 200 ml,temp.wody ok. 80-90 stopni, czas parzenia 5 min