Bogactwo różnorodności – jak sama nazwa wskazuję, niezwykle bogata i aromatyczna mieszanka owocowo kwiatowa. W składzie tej wyjątkowej herbatki znajdziemy aż 13 starannie wyselekcjonowanych i dobranych składników. W smaku przypominająca smaki dzieciństwa - harmonijne połączenie owocu dzikiej róży, śliwki oraz czarnego bzu, dopełnione wyraźnym smakiem soczystej pomarańczy oraz przyjemnie kwaskowej wiśni. Bogactwo różnorodności wspaniale sprawdzi się zarówno na ciepło, aby doskonale się rozgrzać, jak i na zimno w celu przyjemnego orzeźwienia i nawodnienia naszego organizmu.
Aronia - Owoce aronii nazywane są "czarnym skarbem". W owocach aronii można znaleźć też witaminy B2, B3, B9 (kwas foliowy). Aronia doskonale podnosi ogólną odporność organizmu. Rutyna i antocyjany zawarte w jagodach aronii działają też wzmacniająco na naczynia krwionośne, uszczelniają ich ścianki i regulują przepustowość, co z kolei przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego.
Dzika róża - Owoce dzikiej róży są rekordowo zasobne w witaminę C – mają jej aż 30–40 razy więcej niż cytrusy. Jest również prawdziwym bogactwem witamin – A, B1, B2, E, K. Dodatkowo zawiera mnóstwo kwasu foliowego, karotenoidów, flawonoidów, oraz kwasów organicznych.
Skład: hibiskus, jabłko, aronia, skórka dzikiej róży, tarnina, śliwka, czarny bez, czarna porzeczka, rodzynki, wiśnia, pączki róży, pomarańcza, kwiat słonecznika, aromaty.
Pochodzenie: Polska
Sposób parzenia: 1,5 – 2 łyżeczki suszu na 200 ml. Wody w temp. ok. 100st. C. Parzymy pod przykryciem od 4-8 min.