W chłodniejsze jesienne popołudnia i po zimowych spacerach najbardziej przydaje się odrobina słodyczy, a dodana do kawy od razu pobudza do działania. Taki sposób miała Teresa, kiedy w ponure, jesienne dni coraz szybciej robiło się ciemniej, to jedynym ratunkiem była mocna, gorąca kawa z syropem migdałowo - czekoladowym autorstwa jej Mamy. Właśnie Babcia Basi uwielbiała szykować takie przysmaki, a dla Basi to był wręcz rytuał, kiedy wyciągała je z kredensu i już wszyscy wiedzieli, że za chwilę zostaną poczęstowani czymś oryginalnym, słodkim i smacznym!
KULISY PRZYGOTOWANIA SYROPU
Myśląc o syropach do kawy przypomniał nam się babciny syrop migdałowo - czekoladowy, postaraliśmy się wiernie go odtworzyć. Przygotowaliśmy go na bazie cukru trzcinowego w połączeniu z naturalnym aromatem migdałowym i czekoladowym.
PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA
Syrop migdałowo - czekoladowy polecamy do przyrządzania aromatycznej kawy. To idealny, aromatyczny dodatek do wszystkich świątecznych deserów, kompotu z suszu czy kutii. Latem wykorzystasz jako wyśmienity dodatek do lodów i innych deserów, np. gofrów z bitą śmietaną.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Składniki:
cukier trzcinowy, woda, naturalne aromaty.
Zawartość netto:
200ml
Zastosowanie:
do kawy, herbaty, kompotów, grzańców, ciast i deserów
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 998kJ/ 238kcal, tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 58g, w tym cukry: 57g, białko: 0g, sól: 0,01g.
Właściwości produktu:
- naturalnie bezglutenowy
- odpowiedni dla wegan