Yerba Mate Green Lemon
Klasyczne połączenie zielonej Yerba Mate, trawy cytrynowej i skórki pomarańczy z orzeźwiającą trawą cytrynową. Napar mętny, zielonożółtej barwy. W smaku świeży, orzeźwiający, lekki, z subtelnie wyczuwalną goryczką w tle. Jest to idealna propozycja dla osób, które nie przepadają za charakterystycznym, smakiem ostrokrzewu paragwajskiego. Polecamy kilkukrotne parzenie tego samego suszu,najlepiej smakuje z trzech, czterech ekstrakcji.
Yerba Mate stymuluje umysł, stosowana dla poprawy pamięci i koncentracji. Używana jako napar znoszący zmęczenie psychiczne i fizyczne. Mieszkańcy Ameryki Południowej już od wieków znają i cenią sobie dobroczynne oddziaływanie Mate. Pobudza skutecznie jednak w porównaniu z kawą, która pobudza mocno, lecz krótko Yerba Mate pobudza długotrwale. Ostrokrzew paragwajski doskonale sprawdza się jako zamiennik kawy nie uzależnia. Dodatkowo skutecznie niweluję łaknienie wyjątkowo przydatne dla osób przebywających na diecie.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Składniki: Yerba Mate, skórka pomarańczy, trawa cytrynowa, aromat
Zalecany sposób parzenia:Tradycyjnie w Ameryce Południowej susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze ok. 70-80 O C.
Pamiętajmy, że każdy może przygotować Yerbę po swojemu. Nie ma tutaj żadnych sztywnych zasad, wyłączając temperature wody 70-80°C.