Jedna z najbardziej oryginalnych japońskich herbat. W procesie produkcyjnym listki herbaciane są proszkowane, a następnie prasowane bądź przeciskane przez specjalne sita i kształtowane w formę drobnych, równych igiełek. Do produkcji dostarczana jest tylko najwyższej jakości zielona herbata. Napar dość mocny, ale bez goryczki w smaku przywodzący zapach świeżo skoszonej trawy. Wyjątkowa herbata zaliczana do lekkich o świeżym aromacie idealna propozycja w upalne dni, istnieje możliwość parzenia na zimno!
Listki herbaty Kokeicha mogą mieć jeszcze inne zastosowanie, poleca się dodawać je do deserów np. lodów, jogurtów, wypieków czy nawet owoców morza.
Skład – zielona herbata
Pochodzenie – Japonia
Sposób parzenia - Łyżeczkę suszu ok. 2g na ok. 250 ml wywaru zalać wodą w temp. ok. 70-80 st. C. Po około 2-3 minutach przecedzić. Liście można parzyć trzykrotnie, jednak z każdym parzeniem czas należy wydłużyć. Smacznego !