Herbata zielona Nepal Mount Everest – Nepalska zielona herbata najwyższej klasy. Złożona z pięknych liści oraz złocistych pączków. Napar o przejrzystym zielonkawym kolorze, gładka, aromatyczna, z umiarkowana przyjemną goryczką. Dzięki charakterystycznym warunkom wzrostu wyjątkowa w smaku, prawdziwie zachwyca swą wyjątkową esencjalnością .
Produkowana na zboczach Mount Everestu w pełni naturalna uprawiana bez użycia pestycydów oraz środków ochrony roślin . Panuje tam klimat typowy dla rejonów górskich, a w okresie od czerwca do września padają monsunowe deszcze. Plantacje te są jednymi z najwyżej położonych na całym świecie. Wpływa to na niezwykły smak oraz charakter herbaty.
Pozycja obowiązkowa nie tylko wśród miłośników zielonych herbat. Zachwyci każdego poczęstowanego gościa wprawiając w wyjątkowy nastrój. Zalecane jest kilkukrotne parzenie tych samych liści, aby wykorzystać potencjał zarówno smaku, jak i walorów zdrowotnych.
Skład – zielona herbata liściasta
Pochodzenie – Nepal
Parzenie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 80 st. Celsjusza, czas zaparzania od 1-3 min pod przykryciem. Po zakończeniu parzenia należy oddzielić liście od naparu. Smacznego!