Herbata Gyokuro Japan Style zwana Drogocenną rosą to rarytas wyjątkowej klasy. Wysokiej jakości zielona herbata produkowana na styl japoński. Należy do grona najlepszych herbat zielonych. Przygotowuje się ją z pierwszych młodych listków, zrywanych podczas pierwszego, wiosennego zbioru.
Wytwarzana według kosztownej, tradycyjnej japońskiej niepowtarzalnej receptury.
Aby otrzymać wysokiej jakości Gyokuro, krzewy herbaciane są sztucznie zacieniane - zakrywa się matami bambusowymi , poczynając od pierwszych dni maja, wtedy słońce nie dociera do listków, które w konsekwencji mają więcej chlorofilu a mniej taniny.
W smaku wyjątkowo pełna o świeżym wiosennym aromacie z przyjemnie słodkim akcentem. Specjał zarezerwowany na specjalne okazje, wyjątkowe wrażenia smakowe na długo pozostaną w pamięci wprowadzając w wspaniały nastrój każdego poczęstowanego gościa.
Skład – Gyokuro Japan Style
Pochodzenie – Chiny
Parzenie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 65-70 st. Celsjusza, czas zaparzania od 1-1,5 min pod przykryciem. Po zakończeniu parzenia należy oddzielić liście od gotowego naparu. Smacznego!