Japońska Świątynia Charakteryzuję się ciemnozielonymi długimi i spiralnie rolowanymi liśćmi. Liście herbaty zaraz po zbiorze, poddawane są procesowi więdnięcia a następnie są one krótko suszone. Dzięki temu zachowują swój zielony kolor, naturalny aromat jak również właściwości zdrowotne. Znana z wysokiej zawartości polifenoli, zawiera mniej teiny dlatego może być spożywana nawet wieczorową porą. Napar w jasno szmaragdowym kolorze i lekko słodkawym posmaku uzyskanym dzięki zawartości egzotycznych owoców. Kolorowe połączenie zielonej senchy z płatkami słonecznika to doskonała propozycja, która umili długi dzień dodając nam energii.
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład : chińska sencha, kandyzowane owoce ananasa, płatki słonecznika, rodzynki, aromat
Sposób parzenia: 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 80 st. Celsjusza, czas zaparzania od 1-3 min pod przykryciem. Po zakończeniu parzenia należy oddzielić liście od naparu.