Amazing tea – to do tej pory niespotykana mieszanka, zaskakująca w swym wyjątkowym wyglądzie smaku i aromacie. Biała herbata – królowa herbat oraz cudowne połączenie składników - kwiatu klitorii, jaśminu oraz słonecznika, tworzy niezapomniane wrażenia smakowe oraz wizualne. Przyjemnie zaskakuje już od pierwszego posmakowania, cudowny subtelny kwiatowo-owocowy aromat oraz obłędny lazurowy kolor naparu. W smaku przyjemnie owocowa i orzeźwiająca niezwykle pobudzająca. Wyborna na ciepło, ale sprawdzi się również w wersji mrożonej.
Kompozycja w pełni zasługująca na miano naszej herbaty firmowej, nie może jej zabraknąć nie tylko u zapalonych smakoszy herbat, posmakuje osobom dopiero zaprzyjaźniającym się z tym cudownym naparem. Mieszanka sprawdzi się również jako wyjątkowy, niebanalny i zaskakujący prezent na wszelkie okazję. Zachęcamy serdecznie do posmakowania !
Biała herbata Pai Mu Tan – to jedna z popularniejszych białych herbat w skład której wchodzą tylko pąki i najmłodsze liście krzewów herbacianych uprawianych w prowincji Fujian. Charakteryzuję ją lekko kwiatowy aromat oraz wyjątkowo subtelny i gładki smak. Prawdziwy rarytas wśród białych herbat.
Kwiat Klitorii (łac. Clitoria ternatea) – to składnik odpowiadający za nadzwyczajną barwę naparu. Kwiaty klitorii zawierają antocyjany i flawonoidy, pozytywnie wpływające na układ nerwowy, poprawę pamięci oraz wsparcie procesów myślowych. Substancje z kwiatu klitorii redukują napięcie i podnoszą nastrój.
Kwiat jaśminu - Napary z kwiatów jaśminu ma łagodne działanie uspokajające i pozytywnie wpływają na nastrój. Odprężają ciało i umysł, lecz nie usypiają. Jaśmin to również uznany środek zapobiegający rozwojom infekcji. Herbata z dodatkiem jaśminu polecana jest szczególnie panią, ponieważ ma właściwości przeciwdziałające starzeniu, działa „ upiększająco”.
Skład - herbata liściasta Pai Mu Tan, kwiat jaśminu, kwiat klitorii, mango, płatki słonecznika, aromat.
Wyprodukowano – w Polsce
Parzenie – 2-3 g herbaty zalać 200 ml. wody w temp. 75-85 st.C, parzyć pod przykryciem ok. 1-3 min. Po zakończeniu parzenia należy oddzielić liście od naparu. Smacznego!