Przy kominku

13,50 zł
Brutto

Przy kominku – Znakomita propozycja na magiczne chwile spędzane przy blasku i cieple kominka. Wyjątkowo przyjemna mieszanka na bazie czarnej herbaty słynącej z właściwości rozgrzewających wraz z aromatyczną wiśnią, kardamonem oraz plastrami pomarańczy. Napar przejrzysty o złoto-pomarańczowej barwie. W smaku  przyjemna, delikatna, słodka i rozgrzewająca - z wyraźnie wyczuwalną nutą pomarańczy, cynamonu i kardamonu.   Odpowiednio zaparzona ma działanie pobudzające, przy dłuższym parzeniu doskonale wycisza i relaksuję. Przy kominku to jedna z najbardziej lubionych herbat, której nie może zabraknąć zimową porą.

Kardamon należy do  przypraw korzennych o egzotycznym pochodzeniu. Odznacza się przyjemnym cytrynowo-imbirowym aromatem oraz lekką nutą korzennego posmaku. Zawarte w kardamonie olejki eteryczne działają rozkurczająco na żołądek i pobudzają wydzielanie soków trawiennych. Kardamon pomaga także w schorzeniach dróg oddechowych, w tym oskrzeli oraz astmy doskonale złagodzi kaszel, udrożni zatkany nos oraz wzmocni odporność. 

Żurawina to bogactwo  błonnika oraz witamin (B1, B2, B6, C, E, karoten), a także minerałów  sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, jodu i żelaza. Zawiera również flawonoidy (a konkretnie poliantocyjanidy), które pełnią funkcję silnych przeciwutleniaczy. Jej owoce  mają właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne, dlatego powinno się spożywać żurawinę przy różnych infekcjach - jako wspomaganie leczenia oraz jako skuteczną profilaktykę.  Posiada również właściwości oczyszczające organizm z toksyn – stanowią zatem idealnym składnikiem każdej diety.

Waga
Ilość

Przy kominku – Znakomita propozycja na magiczne chwile spędzane przy blasku i cieple kominka. Wyjątkowo przyjemna mieszanka na bazie czarnej herbaty słynącej z właściwości rozgrzewających wraz z aromatyczną wiśnią, kardamonem oraz plastrami pomarańczy. Napar przejrzysty o złoto-pomarańczowej barwie. W smaku  przyjemna, delikatna, słodka i rozgrzewająca - z wyraźnie wyczuwalną nutą pomarańczy, cynamonu i kardamonu.   Odpowiednio zaparzona ma działanie pobudzające, przy dłuższym parzeniu doskonale wycisza i relaksuję. Przy kominku to jedna z najbardziej lubionych herbat, której nie może zabraknąć zimową porą.

Kardamon należy do  przypraw korzennych o egzotycznym pochodzeniu. Odznacza się przyjemnym cytrynowo-imbirowym aromatem oraz lekką nutą korzennego posmaku. Zawarte w kardamonie olejki eteryczne działają rozkurczająco na żołądek i pobudzają wydzielanie soków trawiennych. Kardamon pomaga także w schorzeniach dróg oddechowych, w tym oskrzeli oraz astmy doskonale złagodzi kaszel, udrożni zatkany nos oraz wzmocni odporność. 

Żurawina to bogactwo  błonnika oraz witamin (B1, B2, B6, C, E, karoten), a także minerałów  sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, jodu i żelaza. Zawiera również flawonoidy (a konkretnie poliantocyjanidy), które pełnią funkcję silnych przeciwutleniaczy. Jej owoce  mają właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne, dlatego powinno się spożywać żurawinę przy różnych infekcjach - jako wspomaganie leczenia oraz jako skuteczną profilaktykę.  Posiada również właściwości oczyszczające organizm z toksyn – stanowią zatem idealnym składnikiem każdej diety.

Wyprodukowano – w Polsce

Skład – czarna herbata, wiśnia, żurawina, kardamon, pomarańcza, kokos – płatki, liście morwy, aromat. 

Parzenie – 1- 1,5 łyżeczki suszu na 200 ml, wody w temp. ok. 100oC, czas parzenia herbaty 1-3 min. Po zakończeniu czasu należy oddzielić susz od gotowego naparu. Smacznego!