CHAI MASALA – czarna indyjska herbata wraz z rozgrzewającymi przyprawami to jeden z najbardziej rozpoznawalnych smaków kompozycji herbacianych.
W pełni naturalne połączenie czarnej herbaty wraz z dodatkiem cynamonu, imbiru, goździków, kardamonu oraz pieprzu. Wyjątkowy przyjemny napar o orientalnym aromacie. Można ją pić z dodatkiem mleka, osłodzoną cukrem lub miodem, otrzymamy w ten sposób przepyszny i pożywny napój.
Pijąc tradycyjną indyjską Chai Masala z pewnością odczujesz poprawę nastroju i jasność umysłu, zredukujesz stres oraz zmęczenie, wzmocnisz odporność, usprawnisz metabolizm i trawienie oraz złagodzisz stany zapalne.
Skład – assam India, cynamon, imbir, goździk, kardamon, pieprz.
Pochodzenie – Indie
Przygotowanie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 98 st. Celsjusza, czas zaparzania od 1-3 min pod przykryciem. Nie należy przekraczać zalecanego czasu parzenia. Po zakończeniu czasu należy oddzielić liście od gotowego naparu. Smacznego!