Imbirowo- Miodowa to czarna ceylońska herbata oraz honeybusch, wzbogacone o cząstki imbiru oraz skórkę pomarańczy z nagietkiem. Rewelacyjnie gasi pragnienie, oczyszcza organizm, a także pobudza do życia. Polecamy szczególnie w okresie jesienno-zimowym oraz wczesno wiosennym jako herbatę rozgrzewającą. Aby wzmocnić dzianie naparu warto dodać plastry świeżego imbiru, cytryny bądź pomarańczy, po przestudzeniu można użyć miodu według własnych upodobań smakowych.
Honeybush (miodokrzew afrykański) to bogactwo minerałów takich jak miedź, potas, żelazo i wapń. Charakteryzuje się przyjemnym miodowym smakiem i aromatem, nie zawiera kofeiny, dzięki czemu może być spożywany przez najmłodsze dzieci oraz kobiety w ciąży. Doskonale nawadnia oraz usprawnia funkcjonowanie organizmu.
Honeybusch najważniejsze właściwości:
- Przyspiesza metabolizm.
- Normalizuje ciśnienie krwi.
- Polecany przy przeziębieniach i infekcjach - zwalcza kaszel i katar.
- Utrzymuje odpowiedni poziom cukru we krwi.
- Poprawia kondycję skóry i włosów,
- Łagodzi bóle menstruacyjne.
Imbir najważniejsze właściwości:
- Pozwala zwalczyć przeziębienie oraz inne infekcje wirusowe.
- Ułatwia trawienie. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego, działa żółciopędnie rozkurczowo.
- Łagodzi mdłości.
- Dba o jamę ustną. Ma działanie odkażające i odświeżające.
- Zwiększa koncentrację oraz wydajność umysłową.
Skład – Ceylon OP, honeybush, imbir, pomarańcza, nagietek aromat.
Wyprodukowano – Polska
Parzenie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 98 st. Celsjusza, czas zaparzania od 1-3 min pod przykryciem. Nie należy przekraczać zalecanego czasu parzenia. Po zakończeniu czasu należy oddzielić liście od gotowego naparu. Smacznego!