Moc obfitości – niezwykle aromatyczna i bogata kompozycja z pewnością zaspokoi najbardziej wymagające podniebienia miłośników herbat owocowych. Prawdziwa uczta dla zmysłów oraz bomba witaminowa dla zdrowia i odporności organizmu. Moc obfitości sprawdzi się jako herbatka rozgrzewająca podczas choroby jak również herbata mrożona podczas upalnych dni. Wyraźnie wyczuwalny owoc maliny wspaniale współgra z truskawką oraz płatkami róży. Owoc bzu oraz czarna porzeczka i aronia z jeżyną dodaje odrobinę przyjemnej kwasowości. Wybitna mieszanka, której nie może zabraknąć przy stole. Polecamy serdecznie!
Dzika róża - Owoce dzikiej róży mają najwięcej witaminy C ze wszystkich roślin - 10 x więcej niż czarna porzeczka. Dzika róża dostarczy nam ona także zdrowe kwasy organiczne, olejki eteryczne, sole mineralne oraz witaminy A, B1, B2, E i K. Co istotne w owocach dzikiej róży znajduje się tzw. witamina P czyli bioflawonoidy, które warunkują właściwe przyswajanie naturalnej witaminy C.
Czarny bez - to jedna z najstarszych roślin leczniczych słynąca z wielu drogocennych właściwości. Czarny bez wzmacnia naczynia krwionośne, działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Napar z czarnego bzu doskonale łagodzi objawy przeziębienia, nieoceniony przy dolegliwościach na tle nerwowym, przy stanach zapalnych i w chorobie reumatycznej. To również wyśmienity ,, tonik ,, na krew i poprawę przemiany materii.
Owoc maliny - to cenny składnik diety wzmacniającej ogólną odporność organizmu i służącej profilaktyce wielu chorób, w tym nowotworowych i sercowo-naczyniowych. Dodatkowo dzięki bogactwu wit. C, K i E wpływają na ograniczanie ryzyka infekcji, głównie górnych dróg oddechowych.
immunologiczny przyczyniając się do zwiększenia naturalnej odporności organizmu.
Kraj pochodzenia: Polska
Skład: hibiskus, skórka dzikiej róży, czarny bez, aronia, czarna porzeczka, malina, truskawka, jeżyna lioflizat, liście maliny, płatki róży, aromat.
Sposób parzenia:
1,5 łyżki na 200 ml wody w temp. 95 stopni, czas parzenia 5-8 min, po zakończeniu czasu parzenia należy oddzielić susz od gotowego naparu. Smacznego!