Wiśniowo–rumowa – Wyrazista owocowo-kwiatowa kompozycja z kandyzowanym ananasem, czarnym bzem oraz rodzynkami skąpanymi w wonnym rumie. Herbata o silnych właściwościach rozgrzewających, doskonale nawadniająca organizm, polecana przy wszelkiego rodzaju infekcjach. Wspaniale zaspokoi też zapotrzebowanie na witaminy i odrobinę owoców w chłodne jesienno-zimowe dni.
Używamy jedynie najwyższej jakości aromatów, dzięki którym nasze herbaty nabierają wyjątkowego smaku, który z pewnością zaskoczy niejednego miłośnika owocowo herbacianych naparów. Doskonała deserowa propozycja, której nie może zabraknąć w Twoim domu!
Hibiskus - Hibiskus obniża ciśnienie krwi, reguluje poziom cholesterolu, wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, moczopędne, wzmacnia układ immunologiczny.
Czarny bez - to wszechstronny naturalny lek na przeziębienie, działa silnie napotnie, szybko obniża podwyższoną temperaturę ciała. Ma właściwości wykrztuśne, więc ułatwia oczyszczenie oskrzeli z zalegającej w nich wydzieliny. Łagodne działanie przeciwbólowe pomaga uporać się np. z bólem głowy i gardła, a właściwości przeciwwirusowe i przeciwzapalne ułatwiają ostateczne zwalczenie infekcji.
Skład – ananas kandyzowany, hibiskus, czarny bez, rodzynki, aromat.
Wyprodukowano – Polska
Parzenie – 1- 1,5 łyżeczki herbaty na 200 ml wody w temp. ok.98 st. Celsjusza. Czas zaparzania od 4-7 min pod przykryciem. Po zakończeniu parzenia należy oddzielić susz od gotowego naparu. Smacznego!