Wąska Talia doskonała kompozycja czerwonej herbaty Pu erh wzbogacona w odświeżającą skórkę pomarańczy oraz cytryny. Dopełnieniem mieszanki jest jabłko oraz lioflilizat słodkich malin. Ciemno brunatny napar po zaparzeniu uwalnia cytrusowo-malinowy zapach, który zdecydowanie niweluje ciężkość oraz ziemistość herbaty Pu erh. Herbata niezastąpiona w diecie osób aktywnych dbających o zdrowy tryb życia i szczupłą sylwetkę.
Pu erh – uzyskuje się poprzez dodatkową fermentację liści krzewu herbacianego. Jest ona bogata nie tylko we flawonoidy, ale także w spore ilości aminokwasów oraz soli mineralnych. Zawiera również wapń, magnez, żelazo oraz cynk, miedź, selen i mangan. Co więcej, jest ona źródłem dobrze przyswajalnej witaminy C dzięki czemu wpływa korzystnie na odporność. Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych oraz stymuluje pracę jelit, co wpływa na poprawę metabolizmu, w efekcie końcowym wspomaga spalanie tłuszczów. Reguluje poziom cukru oraz cholesterolu w krwi. Dodatkowo wpływa korzystnie na pracę wątroby, co niweluje skutki po spożyciu alkoholu.
Skład – Pu erh, skórka pomarańczy, skórka cytryny, jabłko, malina, aromat.
Pochodzenie – Chiny
Parzenie - 1 łyżeczka herbaty na 200 ml wody w temp. ok. 90 st. Celsjusza, czas zaparzania od 1-3 min pod przykryciem. Nie należy przekraczać zalecanego czasu parzenia. Po zakończeniu czasu należy oddzielić liście od gotowego naparu. Smacznego!