Kocie Oczka

26,20 zł
Brutto

Kocie Oczka –  jedna z lepszych chińskich białych herbat  zwana inaczej „Jaśminowe perły smoka Feniksa”. Herbata typu Premium, pochodząca z mistycznych gór w prowincji Fujian. Charakterystyczny mglisty klimat decyduje o jej smaku i wyjątkowym aromacie. Zawiera  kwietniowe pączki - tipsy i pierwsze liście krzewu herbacianego. Wysuszona i zwinięta ręcznie w kształt kociego oczka. Naturalnie aromatyzowana świeżymi kwiatami jaśminu. Dzięki aromatowi jaśminu ma działanie odprężające i redukujące stres, doskonała na wyciszenie skołatanych nerwów.

Napar jasny, klarowny, o delikatnej słomkowej barwie. W smaku wyjątkowo łagodna,  lekko słodka z wyraźnie wyczuwalnymi subtelnymi nutami jaśminu.

Biała herbata - zawiera więcej przeciwutleniaczy niż herbata zielona. Do najważniejszych właściwości zaliczamy -  działanie spowalniające starzenie, oczyszczające oraz antynowotworowe. Filiżanka naparu wypita po posiłku ułatwi trawienie pokarmu. Biała herbata działa pobudzająco. Działa korzystnie na układ krwionośny, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru i cholesterolu w krwi.

Waga
Ilość

Kocie Oczka –  jedna z lepszych chińskich białych herbat  zwana inaczej „Jaśminowe perły smoka Feniksa”. Herbata typu Premium, pochodząca z mistycznych gór w prowincji Fujian. Charakterystyczny mglisty klimat decyduje o jej smaku i wyjątkowym aromacie. Zawiera  kwietniowe pączki - tipsy i pierwsze liście krzewu herbacianego. Wysuszona i zwinięta ręcznie w kształt kociego oczka. Naturalnie aromatyzowana świeżymi kwiatami jaśminu. Dzięki aromatowi jaśminu ma działanie odprężające i redukujące stres, doskonała na wyciszenie skołatanych nerwów.

Napar jasny, klarowny, o delikatnej słomkowej barwie. W smaku wyjątkowo łagodna,  lekko słodka z wyraźnie wyczuwalnymi subtelnymi nutami jaśminu.

Biała herbata - zawiera więcej przeciwutleniaczy niż herbata zielona. Do najważniejszych właściwości zaliczamy -  działanie spowalniające starzenie, oczyszczające oraz antynowotworowe. Filiżanka naparu wypita po posiłku ułatwi trawienie pokarmu. Biała herbata działa pobudzająco. Działa korzystnie na układ krwionośny, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru i cholesterolu w krwi.

Parzenie -  Liście zalewamy wodą o temperaturze 75 - 80 st.C, parzymy pod przykryciem do 3 minut. Czynność można powtarzać 2-3 krotnie, pamiętając o wydłużeniu czasu parzenia. 

Pochodzenie – Chiny