Na Cholesterol – to idealnie dobrana kompozycja ziół, polecana szczególnie dla osób borykających się z problemem podwyższonego poziomu cholesterolu, doskonała również dla wszystkich pragnących utrzymać prawidłowy jego poziom oraz wspomóc funkcjonowanie organizmu. Bazę mieszanki stanowi sencha oraz Pu erh słynące z właściwości regulujących poziom cholesterolu. Liście mięty oraz skórka róży dodają mieszance wspaniałe orzeźwienie, natomiast odrobinę słodyczy zapewni suszony owoc ananasa.
Liść Karczocha - jest surowcem od dawna stosowanym w lecznictwie ludowym ze względu na cenne składniki w nim zawarte, które korzystnie wpływają na gospodarkę lipidowo-cholesterolową we krwi. Dodatkowo liście karczocha posiadają szereg właściwości do najważniejszych zaliczamy wspierającą funkcjonowanie wątroby. Wspomagają trawienie. Są bogatym źródłem przeciwutleniaczy.
Skrzyp – liczne badania naukowe udowodniły, iż krzemionka zawarta w zielu skrzypu korzystnie oddziałuje na ściany naczyń krwionośnych, wzmacniając je i uszczelniając, dobra kondycja naczyń krwionośnych znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia zmian miażdżycowych oraz udaru mózgu.
Skład – Sencha, Pu erh, skórka róży, hibiskus, ananas, czarny bez, liść karczocha, skrzyp, mięta , aromat.
Wyprodukowano – w Polsce
Parzenie – ok. 1-1,5 łyżeczki suszu zalać 200 ml wody w temp. ok. 98 st.C. Parzyć pod przykryciem od 2-5 min.
Uwaga:
Osoby zażywające leki lub chore, kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu.